På våra museer finns i källarvalvens förråd konst som nästan aldrig visas. Många verk är donerade för att inte endast ett fåtal skulle få ta del av dem. Det är därför tragiskt att målningarna inte visas. Samtidigt är det ju omöjligt att hänga upp allt som finns i samlingarna. 

Lösningen på problemet borde ju vara att utnyttja den digitala tekniken och lägga ut samlingarna på Internet. Tänk att få botanisera bland museernas all konst, se bilder, läsa om konstverken och konstnären. Det borde inte handla om några jättebelopp för att åstadkomma detta. Nationalmuseums porträttsamlingar kan till stora delar ses på www.nationalmuseum.se. En annan intressant porträttsamling som också kan ses på Internet är National Portrait Gallery i London som nås på www.npg.org.uk 

Varför inte också avskaffa inträdet till konstmuseerna så att fler besöker dessa och får uppleva konsten. Det är ju ett känt faktum att entré intäkterna endast täcker en liten del av kostnaden som vi alla tillsammans betalar via skattsedeln. Är det så att man oroar sig för fler besökare som skulle resultera i fler vakter och ökade kostnader.   

Tony Warren arbetar idag vidare med Kappan.

  

Nedan visas Tonyy Warrens porträtt av Gunilla.

gunnila.jpg

Vi önskar alla en bra dag / Vännerna på Asgard 

PS Denna artikel återfinns på http://intressant.se/intressant, samt bloggar.se

Annonser