Carl Bildt har startat en blogg som på 2 månader haft 300.000 besökare!

Förra veckan ondgjorde sig Bertil Torekull på Dagens Nyheter över Carl Bildts bloggande med“…drar sig utrikesministern inte för att kasta en skugga av förakt och löje över den tredje statsmakt som uppfyller tryckfrihetslagarnas anda…“. Man kan ana en önskan från Torekull att informationssamhället skall begränsas – för att behålla de traditionella journalisternas “ensamrätt” att få tycka inför den stora allmänheten. (Om det inte sker, så höjs ett varningens finger att allt är i fara….)

Med nya informationsvägar som tex. bloggen ritas kartan för hur information sprids om.Journalisternas möjlighet att välja vilken information som skall nå folket är inte längre förbehållen en liten grupp. Traditionella media måste nog acceptera och anpassa sig till den nya verkligheten annars kommer nog det presstöd som behövs i framtiden att bli astronomiskt. 

Inom konsten har länge pågått en diskussion om vad som är värt att uppmärksammas.På baksidan av en vacker akvarell av Boråsmålaren John Hedaeus fann jag en tidningsartikel från 1936 där man kritiserade att de som bestämde inte uppmärksammade Hedaeus måleri mer. 

Idag har John Hedaeus (1872-1967) konst ett eget rum på Borås Konstmuseum en ära han delar med de andra Boråsmålarna Peter Adolf Hall, miniatyrernas mästare (1739-1793) och Roland Kempe (1907-1991).

Akvarell av John Hedaeus. 

 

5-mars-07-021.jpg 

Miniatyrmålning av Peter Adolf  Hall 

 

peteradolf-hall.jpg

Målning av Roland Kempe 

 

 roland-kempe.jpg

Vi önskar alla en bra dag/vännerna på Asgard  

PS Denna artikel återfinns på http://intressant.se/intressant, samt bloggar.se

Annonser