Utställningen inleddes med visning för inbjudna grupper och fortsatte med allmän visning under helgen. Viorica Culiario gjorde ett bejublat framträdande under invigningen av utställningen genom att spela från Wilhelm Tell och några andra klassiska stycken på xylofon. 

Tonys porträtt och figurativa måleri rönte stor uppskattning. Omdömen som: Helt fantastiskt, Vad härligt att få se en porträttmålare ställa ut, Vi trodde inte att ett sådant måleri fanns idag haglade i luften.

Den av Tony avmålade gipsmasken av Voltaire väckte förundran då den är så tredimensionell att den tyckts sticka ut från duken. Man kan nästan gå fram och vrida om näsan på honom. 

Stillebenet med Ljuset väckte också stor uppmärksamhet. Många sa att det inte är en bild på ett ljus utan det finns ett ljus som brinner. Tony avslöjade hur han förutom att använda sin klassiska teknik gjort för att åstadkomma detta resultat. För att inte bli bländad när han målade dolde han lågan bakom en pappersremsa som hängdes från taket. Därefter målade han ljuslågan separat. 

Tavlan storyteller där Tonys mor sitter modell väckte rättmätig beundran. Hon representerar en hel generation dubbelarbetande kvinnor från vår tid.  Tonys senaste verk ” Vägvisaren” vars tillkomst gått att följa här på bloggen uppskattades också av publiken.Många ansåg att den var storslagen och tyckte sig se influenser av fransk impressionism och det klassiska måleriet i konstverket. 

Tony Warrens närmaste uppdrag är ett porträtt av en företagare i Ockelbo under maj och därefter i juni ett porträtt av en man i trettioårsåldern från Borås. Bilder från dessa uppdrag kommer att läggas ut här på bloggen när de färdigställts.

Nedan visa några bilder från utställningens första dag. 

19-april0001.jpg 

19-april0002.jpg 19-april0010.jpg  19-april0014.jpg 19-april0017.jpg

Vännerna på Asgard önskar alla en bra dag

PS Denna artikel återfinns på http://intressant.se/intressant, samt bloggar.se

Annonser