Den 12 oktober klockan 18:00 kan man se Tony Warren medverka i programmet Sverige i TV 2.

I programmet visas de två porträtt Tony Warren utfört under första halvåret 2008 av Peter Mihic och Ulrika Wiåker från Gävle. Paret Mihic- Wiåker ville ha två dekorativa konstverk (pendanger) av hög kvalité utförda i Roslins anda som skulle vara en del i deras 1700 tals inspirerade hem.

Efter att studerat och hämtat inspiration på Nationalmuseums Alexander Roslins utställning i januari 2008 har Tony Warren skapat två mästerliga porträtt. För Tony Warren är det viktigt att han fått skapa konstverken utan att göra avkall på att få visa sitt eget uttryckssätt. Tony Warren säger att han valt att visa personernas karaktär först och inte driva återgivandet av stofferna så långt att de konkurrerar med ”själen” i målningarna (speglingen av personernas karaktär) men ändå få en upplevelse av 1700 tal i målningen.

Peter och Ulrika tycker att de förutom den intressanta upplevelsen att få vara med om ett konstverks tillkomst från ax till limpa fått dekorativ utsmyckning av sitt hem där man själva är förevigade. Att låta sig avmålas med personlig prägel visar på samma sätt som ett personligt val av kläder, bil och inredning vem man är.

 

”Peter och Ulrika” målade 2008 av Tony Warren (1961-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vännerna på Asgard önskar alla en bra dag.

PS Denna artikel återfinns på http://intressant.se/intressant, samt bloggar.se konst kultur media

Annonser