När man köper öl på ICA i Piteå måste man visa legitimation oavsett ålder. Är man fåfäng kan man ju tolka det positivt att det ifrågasätts om man fyllt arton när man uppnått pensionsåldern.

Man frågar sig vad anledningen är att ICA tvingar alla oavsett ålder att visa legitimation. Det förekommer inte ens på systembolaget eller hos konkurrenten COOP.  

Är man på ICA så generad av att begära legitimation där man är tveksam om ålder att man infört regler som tillämpas in absurdum.  Dumheten bör bekämpas överallt där den sticker upp huvudet så varför inte börja med lite civil olydnad. Om alla plockar med sig öl och lämnar dessa vid kassan om legitimation krävs skapas ett orimligt arbete för butiken med att frakta runt ölen. Detta kan kanske få ICA att tänka om.

Det finns en lag om förbud att sälja öl till personer under arton år. Man frågar sig om det är lagligt att vägra sälja öl till någon som uppenbarligen är över arton år om denne inte har legitimation med sig. Kan inte detta vara ett fall av ålders diskriminering.

 

Stilleben med högt ölglas av Jan van de Velde (1593-1641).

Öl glaset 

 

Vännerna på Asgard önskar alla en bra dag.

PS Denna artikel återfinns på http://intressant.se/intressant, samt bloggar.se konst kultur media

Annonser